1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilere ilginç motivasyon

Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu'nda, öğrencileri motive etmek için dönem boyunca duvara asılı bekletilen hediye bisikletler, yıl sonunda en başarılı 3 kız öğrenciye verildi.

Okul bahçesinde düzenlenen yıl sonu etkinliğinde oyunlar sahneleyen, türküler söyleyen öğrenciler doyasıya eğlendi. Başarılı 3 öğrenciye bisikletlerini teslim eden İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, Ergezen İlköğretim Okulu'nun, idareci, öğretmen ve aile birliğinin ortak çalışması sonucunda eğitim ve öğrenimdeki başarı cetvelini her geçen gün ileriye taşıdıklarını söyledi. Şentürk; "Gerek derslerindeki başarılar gerek hal ve davranışlarıyla okuldaki diğer öğrencilerimize örnek teşkil eden arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu gün 3 kız öğrencilerimiz ödül aldı, umarım gelecek yıl hepiniz alırsınız" şeklinde konuştu.

Okulu Aile Birliği Başkanı Zübeyir Ergezen ise, okul idaresi ile birlikte eğitim ve öğretim dönemi başlangıcından beri birçok sosyal faaliyetler tertiplediklerini hatırlattı. Yapılan her faaliyetin ardında öğrencilerin okula ve derslere motivesini ön plana çıkarmayı düşündüklerini belirten Ergezen "Bu işin içine velileri de kattık. Ardından öğrencilerimizi daha fazla derslere motive etmek için yıl boyunca okulun girişine bisiklet astık. Gerçekten öğrencilerimiz daha fazla ders çalışmaya zaman ayırdılar. Bunu evlerde velilerle, okulda ise rehberlik öğretmenlerimizle gözlemledik. Önümüzdeki yıl ise bu uygulamaya her sınıfa bir bisiklet alarak devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Öğrenciler ise, öğretmen ve ailelerinin motivesi ile özellikle televizyon izleme oranlarını düşürdüklerini, dinlenme ve okumaya daha fazla zaman ayırdıklarını belirterek amaçlarının bisiklet sahibi olmak değil, okuldaki hedeflerine ulaşmak olduğunu söyledi. Bisikleti alan öğrenciler ise, her zamankinden biraz daha fazla çalıştıklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?