8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilerin 'yurt' sorunu çözüldü

TATVAN'DA ÖĞRENCİLERİN 'YURT' SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, ilçede yapımı devam eden 252 öğrenci kapasiteli yurdun bu yıl bitirilmesi planlandığını belirterek, "Ayrıca 300 öğrenci kapasiteli ikinci bir öğrenci yurdunu daha yapacağız" dedi.

İHA muhabirine ilçede yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Üçyol Kavşağı'nda yapımı devam eden üç katlı 252 öğrenci kapasiteli yurdun bu yılsonuna kadar bitirilmesini planlandıklarını söyledi. Üç katlı olan yurt binasının her katında 14 oda olacağını ve odaların da 6'şar kişilik olacağını belirten İlçe Kaymakamı Güldibi, "Yaklaşık 650 metrekarelik alanda inşa edilen yurt binasında ayrıca yemekhane, çalışma salonu ve çamaşırhane gibi bölümler bulunacak. Tüm odalarında banyo ve lavabosu olacak. Lise öğrencileri için inşa edilen bu yurt binasını bu yılsonu bitirilmesini planlıyoruz" dedi

İlçede kalacak yer sıkıntısından dolayı okula gidemeyecek tek bir öğrencinin kalmayacağının altını çizen Kaymakam Güldibi, 300 kişi kapasiteye sahip ikinci bir öğrenci yurdunu daha yapacaklarını söyledi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın büyük destekleri ile İl Özel İdaresi ve İller Bankası'ndan sağlanan imkanlarla her ilçeye bir yurt yaptırılacağını anlatan Kaymakam Güldibi, "Tatvan Anadolu Lisesi binasının yanına kurulması planlanan, 150'si erkek ve 150'si kız toplam 300 kişilik bir yurt binasının yapımı ihale aşamasındadır. Bunun tamamlanmasıyla ilçede yurt sorunu çözülmüş olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 10:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?