1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğretmenler arasında dayanışma

Ahlat ilçesinde öğretmenler belirli zamanlarda biraya gelerek eğitim kalitesini tartışarak sosyal ve kültürel anlamda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyorlar.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Şehit Sümmani Görgen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Ovakışla beldesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri örnek bir dayanışma örneği sergileniyor. Okul öğretmenleri belirli zamanlarda birbirlerini ziyaret ederek sohbetler ediyor, fikirlerini paylaşıyor, okullarındaki eğitim kalitesini tartışıyorlar. Bu amaçla Şehit Sümmani Görgen YİBO idarecileri ve öğretmenleri, Ovakışla beldesine giderek buradaki Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret ettiler.

Kendilerini ziyarete gelen meslektaşlarını okulun kapısında karşılayan Ovakışla Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri daha sonra okulun salonunda misafirlerine çay ve tatlı ikramında bulundular. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğretmenler birbirleriyle sohbetler ederek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Şehit Sümmani Görgen YİBO Müdürü Abdullah Koçak, gençlik yıllarında Ovakışla'da görev yaptığı dönemlerden kesitler anlatarak, kendilerine gösterilen sıcak ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Ovakışla Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerine teşekkür etti. Ovakışla Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Uysal ise, bu çeşit ziyaretlerle okullar arası birlik ve beraberliklerin pekiştiğini ve çok iyi sonuçlar doğurduğunu belirterek, "Önceleri biz kendilerine ziyarette gittik. Okullarını gezip çeşitli konularda bilgi sahibi olduk. Şimdi de bizim davetimiz üzerine kendileri bizim okulumuza ziyarette bulundular. Okulumuza gelip bizleri onurlandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra Ovakışla Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Uysal ve okul öğretmenleri kendilerine ziyarete gelen meslektaşlarını okulu gezdirdi. Bu faaliyetlerinin devam edeceğini belirten öğretmenler ardından okulun önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?