1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Okul aile birliğinden örnek sınıf

Bitlis'in Ahlat İlçesi Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nda, okul aile birliği ve hayırsever vatandaşların desteğiyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerden yararlanarak modern örnek sınıf oluşturuldu.


Okul idaresi ve okul aile birliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan akıllı sınıf, akıllı tahta sistemi, projeksiyon makinesi, bilgisayar ve tek kişilik verzalit sıralarla donatılarak öğrencilerin günümüz teknolojisinden yararlanmalarını sağlanıyor. Okulda ilk olarak öğretmenlere akıllı tahtanın kullanılması konusunda eğitim verildi.


Okulda yapılan teknolojik yenilikler hakkında bilgi veren Yunus Ensari İlköğretim Okulu Müdürü Rahmi Gökbulak, okul idaresi ve okul aile birliği ile yaptıkları ortak çalışmalar, hayırsever vatandaşlar tarafından da destek gördüğünü belirtti. Bu yardım ve destekler sayesinde bütün sınıfları imkanlar dahilinde sırayla akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile donatmayı hedeflediklerini anlatan Gökbulak "Öğrencilerimizin teknolojiden yararlanarak daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak için akıllı sınıflar haline dönüştürmeye karar verdik. İlk olarak bütün sınıflarımızın ortak kullanması için bir akıllı sınıf oluşturduk. Sınıfa kurulan akıllı tahtanın kullanılması hususunda öğretmenlerimize seminer verdik" dedi.

Gökbulak; Akıllı sınıfların oluşturulmasında en önemli teknolojik aletin akıllı tahta olduğunu belirterek; "Akıllı tahtanın en büyük özelliği enteraktif olarak bilgisayar ekranına dönüşmesi olması. Bu tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde hemen hemen bütün dersler uygulamalı olarak görsel işlenebiliyor. Bu tahta sayesinde dersler öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olarak yer alması mümkün hale geliyor. Ayrıca öğretmen dersini işledikten sonra zaman zaman tekrar konusunda tahtayı tekrar kullanabiliyor. Bilgi ve teknoloji çağında öğrenci ve öğretmenlerimizin, teknolojinin imkanlarından yararlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?