1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Okul öncesi eğitim şenlikleri

Ahlat ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri programına Türk bayraklı gösteriler damgasını vurdu.

Ahlat Selçuklu Lisesi kapalı spor salonun da yapılan programa, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından ilçedeki ilköğretim okulları anasınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Programda Türk bayrağının bol bol işlenmesi ilgi çekti. Miniklerin her gösteride Türk bayrağı çıkartmaları türbinleri coşturdu. Özellikle program sonunda minik öğrencilerin kutularla çizdiği dev Türk bayrağı büyük beğeni kazandı.

Program sonunda açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, okul öncesi eğitimin toplumda günden oluşturması için bu tür şenliklere ihtiyaç olduğunu söyledi. Eğitimde temel öğenin okul öncesi eğitimden geçtiğini vurgulayan Uludağ:
"Çocuklarımızın geleceklerinin çok daha iyi olabilmesi, iyi meslek edinebilmeleri, iyi bir insan olabilmeleri için mutlaka okul öncesi eğitimi almış olmaları lazım. İlçemizde de okul öncesi eğitim çok önemsenen bir boyuta ulaşmıştır. Okul öncesi eğitim Türkiye genelinde yüzde 25, ilimizde yüzde 30'larda, ilçemizde ise bu rakam yüzde 45 oranındadır. İlçe hedefimiz ise yüzde 100 olarak belirledik" dedi.

Uludağ, bu bilinç ile okul öncesi eğitiminin yaygınlaştırılması için bütün çaba ve imkanlar seferber edeceklerini belirterek, ilçe merkez ve köylerinde okul öncesi eğitimin kapasitesini artırarak tüm çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?