7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Okula devamsızlık artıyor

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, kentte okula devamsızlığın fazla olduğunu belirterek, çocukların okul yerine tarlaya gönderildiğini bunun da eğitimi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, özelikle bu bölgede çocukların tarlada çalıştırıldığına dikkat çekti. Tulmaç, ilde okula devamsızlığın fazla olduğunu kaydederek, "Aileler çocuklarını okula göndermekten çok, tarlada çalıştırmaya gayret ediyor. Öğrenci okuluna gitmek zorunda artık bunu ailelerin de anlaması lazım. Bu konuda çok duyarlıyız ve konu üzerinde duracağız" dedi. 

Eğitim alanında ülkedeki hedefin çok altında olduklarını kaydeden Tulmaç, okul öncesi eğitimin yüzde 9 oranında olduğunu söyledi. Bu amaçla 60 yeni kadro getirdiklerini kaydeden Tulmaç, "İldeki eğitim manzarası hiç de iyi değil. Ancak şimdi il, ilçe ve köylerde tespitler yapıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde yüksek okul, sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleriyle bir araya gelerek ildeki eğitimi masaya yatıracağız. Eğitim alanında ülke hedeflerine ulaşmak için çalışacağız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 18:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?