1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Okullar internetine kavuştu

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Türk Telekom ve Türksat ile yapılan ortak çalışmada neticesinde il genelinde 305 köy okulunu internete kavuşturduklarını belirtti. 

Müdür Korkmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimleri sonucu özellikle kırsaldaki okullara internet bağlandığını söyledi. 

Korkmaz, internetten sonra verilen eğitimin daha kaliteli olacağını belirterek, "Türk Telekom tarafından 137 köy okuluna internet bağlantısı yapıldı. Ayrıca Türksat tarafından da 168 köy okulumuza daha internet ağı çekildi. Artık köy okullarındaki eğitim biraz daha kaliteli ve verimli olacak. Yani öğretmen derste öğrenciye ders verdiği zaman öğrencinin o dersi evine taşımasına gerek kalmayacak. Sınıftaki bilgisayarla ve internetle verilen dersi başarı ile yapacağını sağlayacaktır" dedi. 


Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bitlis'e bin 148 bilgisayar gönderildiğini de sözlerine ekleyen Korkmaz, "Bu bilgisayarları köy okullarımızın ihtiyacı doğrultusunda kullanacağız. Bitlis'te şuan itibari ile bilgisayarsız okulumuz bulunmuyor. Buna kırsaldaki okullar da dahil" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?