1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Okullarda kuş gribi seminerleri

Bitlis'in Ahlat İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilere yönelik 'Türkiye'de kuş gribi' konulu seminer verildi.


Bayındır İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşen ve kuş gribi hakkında bilgi verilen seminere öğrenciler ile öğretmenler katıldı. Seminerde konuşan Veteriner Hekim Melek Kapsal, kuş gribinin dünyada binlerce kişinin ölümüne yol açtığını belirtti. Kapsal, "Kuş gribi hastalığının birçok virüsü vardır. Bu hastalık genellikle yaban kuşlarında görülmektedir. Hayvanlardan insana geçme olasılığı çok düşüktür. Kuş gribine yakalanmış hayvanların alt ibiğinde sarkma, yüzlerinde morarma ve vücutlarında halsizlik belirtisi görülür. Ayrıca kuş gribi geviş getiren hayvanlarda görülmez" dedi.


Kapsal, kuş gribi eğitim programının 6 gün boyunca ilçe merkezi ve bağlı beldelerdeki bütün ilköğretim okullarında devam edeceğini söyledi. Seminerde ayrıca kuş gribinden korunma yolları hakkında bilgiler verilerek, öğrenciler kanalı ile ailelere ulaşılmanın hedeflendiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 12:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?