1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Okullaştırma çalışmaları tam gaz

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin okullara devamının sağlanması için gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde devamsızlık yapan 360 öğrenciden 313 kişinin okula devamının sağlandığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, çeşitli nedenlerden dolayı devamsızlık gösteren ve okula gelmeyen öğrencilerin bulunduğunu belirterek, bunu önlemek için 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı başında bir komisyon kurduklarını ifade etti.

Uludağ, yaptıkları okullaştırma çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini ve bu çalışmanın bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde 360 öğrencinin okula devam etmediğinin tespit edildiğini vurgulayan Uludağ, evlerin tek tek gezilerek ailelerin ikna edildiğini belirtti.

Uludağ, "İkna olmayan velilere, öğrencilerinin devamlılığının sağlanması için tebligat yapıldı. Okul müdürlükleri ve muhtarlıklar vasıtasıyla yapılan tebligatlara rağmen devamsızlık gösteren 344 öğrenci velisine, kaymakamlık makamınca bu ısrarının sürmesi halinde para cezası uygulanacağı yönünde ayrı bir tebligat daha yapıldı. Israrla tebligat ve ikna çalışmalarını sürdürmemiz neticesinde 360 öğrenciden 313 kişinin okula devamı sağlandı. Hedefimiz öğrencilerimizin yüzde yüzünü okula devam etmelerini sağlamaktır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesut Adıyaman başkanlığında oluşturulan komisyon çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?