1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ölümde ihmal iddiası

Eski Bitlis Belediye Başkanı Yaşar Buhan, dün gece aniden fenalaşarak hayatını kaybeden sağır ve dilsiz kadının ölümünde 112 Acil Servisi'nin ihmali olduğunu iddia etti.

Taş Mahallesi Mermutlu Sokağı'ndaki evinde saat 22.20 sıralarında aniden fenalaşarak hayatını kaybeden Şükriye Araboğa (45), bugün toprağa verildi. Olayın görgü tanığı olan eski Bitlis Belediye Başkanı Yaşar Buhan, ölümde 112 Acil Servisi'nin ihmali olduğunu ileri sürerek sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Buhan, "Dün gece, Şükriye Araboğa aniden fenalaştı. Hemen komşulara haber verildi ve 112 Acil Servisi arandı. Ambulans göndereceğini söyleyen 112 Acil Servis ekipleri, 15 dakika sonra arayıp doktorlarının köye gittiğini, bu nedenle ambulans gönderemeyeceklerini belirtti. Bu konuda sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz" iddialarında bulundu.

112 Acil Komuta Merkezi Sorumlusu Dr. Damla Şahin ise tek ekiplerinin olduğunu ve olayın yaşandığı saatlerde ekibin başka bir vakaya müdahale etmek için gittiğini söyledi. Dr. Şahin, "Olayın yaşandığı anda ekibimiz Karınca köyünde mide kanaması geçiren bir hastaya gitmişti. O yüzden bu hastaya gidemedi. Ses kayıtları dinlenir, sorumlu varsa hakkında yasal işlem yapılır" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih özen IP: 88.252.78.xxx Tarih : 4.08.2008 19:15:37

Ya Allah aşkına yapmayın.Millet olarak üzüntümüzü dile getirmek için başkalarını suçlamaya çalışıyoruz.Merhume Allah Rahmet etsin.Tabiki üzülüyoruz.Ama şunu da unutmayalım Bitlis 112 acil servisi çok fedekar ve çok başarılı...Yaşamsal olarak bazı şartlar el vermeye bilir.mesela ekiplerin vakaada oldukları zaman ne yapıla bilir ki. Bu tür gereksiz suçlamalarla çalışanların moralini bozmayalım. Zaten bu elemanlar sürekli hasta yakınlarının tehdidi altında yaşıyorlar