6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Önce Lice sonra Bitlis

Bitlis’te çeşitli tarihlerde öldürülen 130 PKK'lının bulunduğu sözde "PKK Şehitliği" açıldı.

Gazeteport'un haberine göre, farklı tarihlerde girdikleri çatışmalarda öldürülen 130 PKK mensubunun gömüldüğü Bitlis merkeze bağlı Yukarı Olek köyündeki yapımı tamamlanan sözde “PKK Şehitliği”, Bitlis ve civar illerden gelen binlerce kişinin katıldığı törenle açıldı.

BDP'DEN MEZARLIK ÇIKARMASI

Açılış törenine BDP milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür ve Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP MYK üyesi Saadet Becerikli, BDP PM üyesi Sırrı Sever, BDP Bitlis, Batman, Muş, Van, Siirt il ve ilçe örgütleri, MEYA-DER Amed, Muş, Bitlis, Siirt temsilcileri, Tatvan, Siirt, Eruh, Varto, Bulanık, Erentepe, Güroymak, Malazgirt, Belenoluk (Heşêt) belediye başkanlarının yanı sıra binlerce kişi katıldı. Konuşmalar ardından halk mezarları ziyaret ederek ayrıldı.

BDP'Lİ VEKİL: BUGÜNLERİ SİLAHLARA BORÇLUYUZ

BDP'li teşkilat yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu törende konuşan BDP'li milletvekili Özdal Üçer, bugünlere PKK'lıların ve onların silahlarının sayesinde geldiklerini söyledi. Bugünlere gelinmesi için emek sarf edenleri selamladığını belirten Üçer, şu ifadeleri kullandı: “Bizler bugün burada, bu topraklarda yaşıyorsak ödenen bedellerin sayesinde yaşıyoruz. Burada yatan bu şehitlerimize borçluyuz bunu. Halkımız dört parçada onurlu mücadelesini sürdürüyor. Bugün yine Rojava’da mücadele ediyor, özgürlüğe kadar da mücadeleye devam edeceğiz.”

ÖNCE LİCE ARDINDAN BİTLİS

Geçtiğimiz günlerde de Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yolçatı Köyü kırsalında, 170 PKK'lı mezarının bulunduğu sözde "PKK Şehitliği", yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle açılmıştı.

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2013 Cumartesi 18:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?