8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Önder Kahveci'den Çoban'a ziyaret

ÖNDER KAHVECİ'DEN BAŞKAN MÜMTAZ ÇOBAN'A ZİYARET

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bin yıldır yaşanan kardeşliğin bundan sonrada yaşatılması gerektiğini belirterek, "30 yıldır yaşadığımız terör belasını bitiremediğimiz sürece ekonomik kalkınmamızı sağlayamayız" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, beraberindeki sendika temsilcileri ile birlikte Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Kendilerine zaman ayırdığı için Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a teşekkür eden Kahveci, bölgede sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiklerini ve bazı kurumları ziyaret ettiklerini söyledi. Kahveci, "Türk Sağlık-Sen, sorumlu sendikacılık anlayışı çerçevesinde hem sağlık hizmetleri memnuniyetini hem de kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlıyor. Bu tür katkıların devamını da getirerek hem çalışanlarımızın memnuniyetini tesis etmek hem de kamu hizmet kalitesini yükseltme gayretlerimizle vatandaşa etkin ve verimli sağlık hizmetinin götürülmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Bölgenin 30 yıldır yaşanan terör sorunları nedeniyle gelişemediğini vurgulayan Genel Başkan Önder Kahveci, "Türkiye'nin 30 yıldır yaşadığı terörü sadece iç unsurlarla izah etmek mümkün değildir. Yıllardır dış emperyalist güçlerin desteğiyle terör Doğu ve Güneydoğu'nun gelişmesini sekteye uğratmıştır. 1981 yılında bu coğrafyadaki köylerde sağlık çalışanı olarak aşı çalışmalarına katıldım. O zaman huzur ortamı vardı, insanlar arasında sevgi bağları çok güçlüydü. O ortam gittikçe birileri tarafından bozulmaya çalışıldı. Terör konularında bizim insanımızın da uyanık olması lazım. Çünkü bu ülkede, bu coğrafyada yaşayanın kendinden başka dostu olamaz. Bin yıldır yaşanan kardeşliği bundan sonrada yaşatmak gerekir. 30 yıldır yaşadığımız terör belasını bitiremediğimiz sürece ekonomik kalkınmamızı sağlayamayız. Temennimiz bu terörün bir an evvel son bulmasıdır. Bizde bu konuya sivil toplum olarak katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci'nin ilçemizi ve belediyemizi ziyaret etmeleri bizleri sevindirmiştir. Özellikle Ahlat'ın Cumhurbaşkanlığı tarafından himayeye alınmasıyla başlayan, UNESCO adaylığı ile devam eden bu tarihi ve kültürel mirasın sahiplenilmesi ve görülmesi noktasında ciddi bir eğilimin olduğunu görüyoruz. Bunlar arasında da kurumsal yapıların varlığı da bizleri ayrı sevindiriyor. Herkese bu vesileyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindekiler, daha sonra Ahlat'tan ayrılarak Muş'a geçtiler.

ÖNDER KAHVECİ'DEN BAŞKAN MÜMTAZ ÇOBAN'A ZİYARET
ÖNDER KAHVECİ'DEN BAŞKAN MÜMTAZ ÇOBAN'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 10:21:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?