8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Onun işi sadece alabalık temizlemek

ONUN İŞİ SADECE ALABALIK TEMİZLEMEK

Bitlis'te 5 yılıdır balık temizleyen İlyas Aydoğdu, bu şekilde okul harçlığını çıkarıyor.

Ahlat ilçesindeki Bıhbıcık Vadisi'nde bulunan ve kendi alabalık tesislerinde çalışan 17 yaşındaki İlyas Aydoğdu, gerek çevre il ve ilçelerden gelen piknikçilerin gerekse evine balık götürmek isteyenlerin talepleri halinde alabalıkları temizleyerek para kazanıyor.

Aydoğdu, bir kilogram balığı 5 dakikada temizleyerek müşteriye teslim etme karşılığında bir lira kazandığını söyledi.

Aydoğdu, "Balık yemek isteyenlerin en büyük sorunları satın aldıkları balığı temizlemek oluyor. Müşteriler alabalığı

temizlemekle uğraşmak istemiyor. Bizden balık alanların talebi üzerine önceleri bedavaya temizleyip müşteriye yardımcı oluyorduk. Talep artınca bu işi ticarete dönüştürdüm. Satın alınan alabalığın 1 kilogramını bir liraya temizliyorum. Vatandaşlar durumdan memnun olunca bence bu işi sürdürmeye çalıştım. Önceleri bir kilogram alabalığı 15 dakikada temizlerken, şimdi 5 dakikada temizliyorum" dedi.

Aydoğdu, alabalığın kilosunun 9 TL'ye satıldığını, günde ortalama 30 kilo balık temizlediğini ve böylece okul harçlığını da kendi emeği ile kazandığını söyledi. Balık temizlemenin inceliklerini öğrendiğini ifade eden Aydoğdu, "Buraya gelenler alabalık almadan önce balıklarını erken temizlemem için benden randevu almak zorundalar. Bir kilo balığı 5 dakikada yıkayıp temizleyerek bir lira para alıyorum. Kimi balığı temizleyip burada piknik yaparken, bazıları da alabalıkları temizletip evine götürüyor.

Özellikle balık temizlemesini bilmeyen veya kokusundan rahatsız olanlar daha çok rağbet ediyor. Artık benim için balık temizlemek yeni bir iş, yeni bir meslek ve uğraş oldu" dedi.

ONUN İŞİ SADECE ALABALIK TEMİZLEMEK
ONUN İŞİ SADECE ALABALIK TEMİZLEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 11:33:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 22:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?