1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Organ Bağışı Haftası' açıklaması

Bitlis Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İzgi, organ yetmezliğinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arttığını, nakil bekleyen hastaların yaşamlarını yitirdiklerini belirtti. 

Bazı hastalara şansları varsa diğerlerine göre daha kısa zamanda organ nakledilmekte olduğunu, bazılarının ise yıllarca beklemek zorunda kaldığı belirten Dr. Mehmet İzgi, organ naklinin amacının, organ yetmezliği nedeniyle yaşamının sonuna gelmiş bir hastanın hayatını kurtarmak, yaşam süresini ve kalitesini arttırmaktır. 

Organ ve Doku Bağışı Haftası sebebi ile bir açıklama yapan Dr. İzgi "Organ nakli konusunda toplumun kültürel, dini, ahlaki değerlerinin göz ardı edilmeden bilimsel ve etik sorunların çözülmesi gerekir. Toplumun sosyal, ahlaki, kültürel, dini yapısının, inanışlarının kısa sürede değişmesinin mümkün olmadığı, ancak gelişen tıp teknolojisindeki yeni uygulamalar ile modern tıbbın insan yaşamında yarattığı mucizelerin topluma yansıtılabileceği bilinmektedir. Bu deneyimleri geçirmiş, bugün sağlıklarına, yaşamlarına, ailelerine, ikinci bir yaşama kavuşan kişilerin mutluluklarının topluma gösterilmesi, toplumdaki bireylere bir gün kendileri veya çok sevdikleri kişilerin de organ nakline gereksinimleri olabileceği gerçeği duyumsatıldığında, toplumun organ bağışı ve nakli konusundaki endişe ve korkularının giderilebileceği, bakış açılarının değişebileceğine inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?