8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Orman işletme müdürlüğü işçi aldı

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 5 AY FİDAN DİKİMİNDE ÇALIŞTIRILMAK İÇİN 15 İŞÇİ ALDI

Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü ile Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü ortaklaşa hazırlamış oldukları, toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışmak üzere 15 işçi alındı.

Kura çekimi dolayısı ile Tatvan Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, bir nebze de olsa işsizliği önlemek amacıyla bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Aslan "Orman İşletme İl Müdürlüğü ile ağaç dikme ve yetiştirme projesi yaptık. Bugün kura çekimi için buradayız. Müracaatçı 60 kişi iken kura çekimine katılımı 15-16 kişi katıldığı için biz kura çekimi yapmaya gerek duymadan buraya gelen tüm arkadaşlara imkan sunmaya çalıştık. 1 Nisan 2010 tarihinde başlatmayı düşündüğümüz bu projemiz 5 ay sürecek, projenin İş-Kur'a toplam maliyeti 67 milyon 578 bin liradır. Projeye dahil olan çalışanlar sigortalanacak ve 5 ay olan sözleşme süresi bitiminde tekrar iş bırakılacak" dedi.

Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalıştırılmak için işe alınacak olan 15 kişinin 5 ay boyunca bir arada çalışacaklarını belirten Orman İşletme Şefi Ethem Kara; "İşçilerimiz, orman fidanlığında fidanları tüpe almak ve boş olan yerlere fidan dikimi yapacaklardır" diye konuştu.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 5 AY FİDAN DİKİMİNDE ÇALIŞTIRILMAK İÇİN 15 İŞÇİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:29:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?