1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

ÖSEL olimpiyat takımı kurdu

Bitlis Özel Selahaddin Eyyübi Lisesi (ÖSEL) olimpiyatlarda okul adına yarışacak öğrencilerinden oluşan bir olimpiyat takımı kurdu. 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Matematik Olimpiyatları ile Türkiye Bilim ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği Bilim Olimpiyatları'nda derece yaptıklarını söyleyen Okul Müdürü Ufuk Ercul, bu yıl da olimpiyatlarda okulu temsil edecek olimpiyat takımı oluşturduklarını söyledi. Okulda düzenlediği basın toplantısıyla kurdukları takım hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ercul, amaçlarını daha iyi eğitim vermek ve bu eğitimin yanında öğrencilerinin sosyal açıdan gelişmelerini sağlamak olduğunu belirtti. 

Ercul, "15 yıl önce Bitlis'te kurulan ilk ve tek özel okul olan Selahaddin Eyyübi Lisemiz her geçen gün eğitim kalitesini yükseltiyor. Bu anlamda geçen yıl düzenlenen birçok olimpiyata katıldık. Bunlardan en önemlileri TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde düzenlenen bilim Olimpiyatı'nda ilk 80 okul içerisine girerek, projemizi Ankara Bilim Fuarı'nda tanıtma imkanı bulduk. Öğrencilerimizi daha iyi hazırlamak amacıyla bu yıl ki olimpiyatlar için şimdiden bir takım oluşturduk" dedi. 

Sömestri tatilinden sonra başlayacak olan olimpiyatlar için şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade eden Ercul, "Öğrencilerimizden 28'ini bu takıma seçtik. Bu çocuklarımız derslerinin dışında haftada 5 saat boyunca olimpiyatlara hazırlanıyorlar. Bitlis'i bu olimpiyatlarda en iyi derece ile temsil edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 15:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?