1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ot ve saman fiyatları tavan yaptı

Bitlis'te yaşanan kuraklık saman ve ot fiyatlarına arttırınca, vatandaşlar hayvanlarını satmak için pazara akın etti.

Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle saman ve ot üretiminin geçen yıla oranla yüzde 70 düştüğü ve bu durumun hayvan üreticilerini saman ve ot bulma arayışına sevk ettiği belirtildi. Geçen yıl kilogramı 4 kuruş olan beyaz samanın fiyatının 35 kuruşa yükseldiği bildirildi. Bitlisin Hizan ilçesinde saman ve ot ticareti yapan Zülküf Ziyan, aşırı kuraklık nedeniyle hububat gibi bitkilerin de yetişmediğini belirterek, saman ve ot sıkıntısı yaşandığını söyledi. Ziyan, 40 yaşında olduğunu ve ilk kez böyle bir durum ile karşılaştığını belirterek, "Bu yıl yağmur yağmadığından bitkiler yetişmedi. Sadece sulama imkanlarının olduğu yerlerde hububat yetişti. Buralar dışında başka yerde ot ve saman yok. Bu yaşıma kadar hiç böyle bir durum ile karşılaşmadım" dedi.

Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz ise normal saman fiyatının 30 kuruşun üzerinde, mercimek samanının ise yaklaşık 45 kuruş olduğunu belirterek, piyasadaki sıkıntılarla birlikte bu fiyatların daha da artacağını söyledi. Erkan Durmaz, bölgede yem tedarikinde büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, "Bu fiyatlarla hayvan beslemek imkansız hale geliyor. Hizan ve Bitlis hayvan pazarında hayvanlarını satmak isteyenler yığılmış durumdadır" şeklinde konuştu.
Saman ve ot fiyatlarının artması ile birlikte sıkıntı yaşayan vatandaşlar ise hayvanlarını satmak üzere pazarlara akın ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?