1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ovakışla pansiyonlu lise istiyor

Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı Naif Yıldızlı, sağlıklı ve yeterli bir eğitimin yapılabilmesi için beldelerine pansiyonlu bir lisenin yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Başkan Naif Yıldızlı, beldede 2 tane ilköğretim okulunun olduğunu ve bu okulları bitiren öğrencilerin, ulaşım ve barınma sorunu yaşadıklarını söyledi. Köylerde ise barınma sorunu yüzünden lise eğitimini sürdüremeyen birçok öğrenci olduğunu vurgulayan Yıldızlı, "Beldemiz çevresindeki 15 köye yakın bir mekan olması münasebetiyle, buraya ulaşımın rahatlıkla sağlanmaktadır. Beldemizde ve çevre köylerdeki çocuklarımız ilköğretim dönemini bitirdikten sonra lise eğitimlerini devam etmek için Ahlat'a gitmek zorunda kalıyorlar. Burada barınma sorunu ile karşı karşıya kalan çocuklarımızın bazıları ev kiralıyor, bazıları ise akrabalarının yanında kalıyorlar. Bir çok öğrenci ise maddi imkansızlıklardan dolayı ilköğretimden sonra okula devam edemiyor. Ovakışla konum olarak köy güzergahları üzerinde bir yerdedir. Biz eğitimde bu 15 köyün merkezi olmak istiyoruz. Belde ve köylerimizdeki öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimine katkı sağlamak istiyorsak, beldemize bir yatılı ilköğretim bölge okulu ve pansiyonlu lise yapılması zaruridir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Bitlis Valiliği'nden, milletvekillerinden ve hayırsever iş adamlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe genelindeki ve Ovakışla beldesindeki eğitim ile ilgili eksiklik ve sorunları İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdiklerini belirterek;

"Ovakışla beldesine bir lisenin yapılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunların yapılması için gerekli yazışmalarımızı yaptık, imkanlar ve olanaklar dahilinde neticelendirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?