7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Özdemir: Bitlis 'turizm'le kurtulur

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, ilin tarihi dokusunu ortaya çıkartmak ve şehir merkezinden geçen derenin üzerini boşaltmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bitlis’in kurtuluşu turizm ve üniversiteye bağlıdır" dedi.

Belediye Başkanı Özdemir, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özdemir, Bitlis’te sanayileşmenin mümkün olamayacağını, tek kurtuluşunun ise turizm ve yapılacak olan bir üniversite ile mümkün olabileceğini belirtti.

Özdemir, tüm çaba ve gayretlerini bu iki noktada harcadıklarını belirterek, "Bitlis’in gelişmesi için turizm şart. Bitlis 6 bin yıllık geçmişe sahip ve bir çok medeniyetleri bağrında beslemiş bir il. Bu medeniyetlerin bıraktığı sayısız tarihi eser var. Bunları ortaya çıkarıp ve dikkatleri bu alana çevirmek için çalışıyoruz" dedi.

Bitlis Deresi’nin üzeri açıp, ilin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Özdemir, bunun için kaynak arayışı içerisinde olduklarını belirterek, "Bitlis Deresi üzerinde yapılmış tüm kamu ve diğer binaları kaldırmayı düşünüyoruz. Ancak bunlar için maddi kaynağı henüz bulamadık. Arayışlarımız devam ediyor. Maddi kaynak bulmamız ve derenin üzerindeki binaları yıkmamız halinde Bitlis’in gerçek dokusu ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Bitlis’e yapılacak olan bir üniversitenin ekonomiyi canlandıracağını belirten Başkan Özdemir, bunun alt yapı çalışmaları için çaba gösterdiklerini söyledi. Özdemir, Bitlis’e fakülte kurulması için Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’in işe Semra Sezer’le görüşmeye gideceklerini belirterek, "Türkiye’de yapılacak olan 15 üniversitenin içerisinde Bitlis alınamadı. Gerekçe ise Bitlis’te alt yapının olmamasıdır. Bu nedenle biz burada yeni bir heyet kurarak ilk etapta fakülte kurulması için çalışma yapacağız. Bu heyet sayın Cumhurbaşkanı Sezer’in eşleri Semra Sezer, ile görüşmeye gidip fakülte kurulması için yardım talebinde bulunacak" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Özdemir ayrıca, 2014 Kayak Olimpiyatları’nın Doğu Anadolu Bölgesi’nde yapılması için bölgede görev yapan belediye başkanları ve milletvekilleri ili birlikte çalışmalar yürüttüklerini, bunu gerçekleşmesi halinde ise bölgeye hem ekonomi hem de tanıtım yönünden büyük yarar sağlayacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 12:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?