1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Özel sektörün yüzde 90'ı sigortalı

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nihat Taşdemir, Bitlis'te özel sektörlerde çalışan işçilerin yaklaşık yüzde 90'ının sigortalı olduğunu kaydetti.

Taşdemir, Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sigortasız çalışanlar için çeşitli yerlere afişler asarak bu konudaki şikayetler için Alo 17 telefon hattının kullanılabileceğini vurguladıklarını söyledi. Personellerinin işyerlerini gezerek kayıt altına aldıklarını belirten Nihat Taşdemir, "Bitlis'te şuan itibari ile sigortasız elaman çalıştırılmıyor. Biz kurum olarak bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Eczaneler, özel doktorlar, diş doktorları, marketler, tıp merkezleri ve avukatlar olmak üzere çeşitli incelemelerde bulunduk ve iş yerlerini kayıt altına aldık. Kayıt altına alınınca da sigortalı elaman çalıştırılamıyor" diye konuştu.

Alo 170 hattından da yapılan ihbarların olduğunu bunları anında değerlendirdiklerini ifade eden Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nihat Taşdemir, "Astığımız afişlerden dolayı bizlere ihbarlar geliyor. Bu doğrultuda talimatlar verilip o işyeri hakkında hemen incelemeler yapılıyor. Bu nedenle Bitlis'te sigortalı oranı yüzde 90'lar civarındadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 19:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?