9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Pas hastalığıyla mücadeleye devam

ÇİFTÇİLER PAS HASTALIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki çiftçiler, pas hastalığıyla mücadele etmeye başladı.

Ziraat Odası Başkanlığı'nda hastalıkla mücadele etme yöntemleriyle ilgili düzenlenen toplantıya Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Tarım İl Müdürü Kasım Piral, Adilcevaz İlçe Tarım Müdürü Selami Savaş, Ziraat Odası Başkanı Alalattin Uluğ ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda buğdayda görülen ve tüm bölgesi saran pas hastalığıyla ilgili konuşan Tarım İl Müdürü Kasım Piral, “Bitlis bölgesinde en çok görülen pas hastalığı Adilcevaz'dadır ve bu oran yüzde 50'ye ulaşmıştır. Pas oranı yüzde 75'in üzerine çıkması durumunda verim alınması mümkün olmayacaktır. Bunu önlemek için il ve ilçemizde geniş çaplı ilaçlama yapılması için tedbirler alınması gerekir. Çiftçilerimizin yapacağı ilaçlama ve kültürel mücadele ile bu hastalığı yenmeleri mümkündür” dedi.

Piral, ilaçlanan tarlaların İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edileceğini de sözlerine ekledi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise, ilçede görülen pas hastalığıyla mücadele için insanların devletten çok fazla bir şey beklemesinin doğru olmadığını belirterek, “Herkesin kendi çabalarıyla ilaçlama yapması gerekir. Devletin herkese ulaşma şansı yok” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Alaattin Uluğ da, çiftçilerin bu konuyu dikkate almaları gerektiğini belirterek, “İlaçlamalar zamanında yapılmalı ve her türlü bilgiyi Adilcevaz Ziraat Odası Başkanlığı'ndan alabilecekler” dedi.

ÇİFTÇİLER PAS HASTALIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR
ÇİFTÇİLER PAS HASTALIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 18:45:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 22:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?