1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Patates Festivali çalışmaları bitti

Bitlis Ahlat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 'Ahlat 1. Patates Festivali'nin tüm hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi. 

Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, tarım alanında ilk kez festival yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Gerek davetiyelerin dağıtımı gerek broşür ve afişlerin çevre il ve ilçelere dağıtıldığını belirten Demirden; 'Ahlat 1. Patates Festivali'nin başarılı olabilmesi için tüm kurumlardan destek gördük. Bu bizi oldukça memnun ediyor. Festivali ilçenin tanıtımı ve ekonomik gelişmesi açısından önemli buluyoruz. Ayrıca patatesin dünyada en çok kullanılan 4 üründen biri olduğunu da biliyoruz. Bunlara rağmen dünyada ve Türkiye'de patates üretiminde son yıllarda ciddi oranlarda düşüş yaşandı. Bunun yöremize ve ülkemize ekonomik yansımasını festivalle sağlamalıyız" dedi. 

11 Ekim 2008 tarihinde düzenlen festival, Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı, Bitlis Tarım İl Müdürlüğü ve Ahlat Ziraat Odası tarafından organize ediliyor. Ahlat Öğretmen Evi bahçesinde saat 13:30 da başlayacak festivalde, en iyi patates yetiştiriciliği ve en iyi patates yemeği yarışması düzenlenecek, festivale katılan stantlar da gezilecek. Bir gün sürecek olan festival müzik eğlence programı ile sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?