1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Patates festivali ilgi gördü

Ahlat Ziraat Odası Başkanı (AHZO) Necat Demirden, Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Ahlat 1. Patates Festivali'nin ürün tanıtımı ve pazar koşullarının iyileştirilmesi açısından başarılı geçtiği belirtti. 

AHZO Başkanı Necat Demirden, gazetecilere yaptığı açıklamada; ilçenin Türkiye'nin patates ambarlarından biri olarak anıldığını hatırlatarak, bu festival ile ülkenin patates pazarındaki yerini pekiştirdiklerini söyledi. 

Ahlat patatesinin zaten yörede tanınan bilinen bir ürün olduğunu belirten Demirden; "Amacımız ülke üretimine yüzde 10'luk yemeklik patates katkısı sunmak ve Ahlat'ın patates tanıtımını yapmaktır. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festival ile patatesimizi Türkiye genelinde tanıtmayı hedefledik. Festivalde patates yemeği yarışmaları, en iyi patates yetiştiriciliği yarışmaları oldukça ilgi gördü. Bu ilgi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin dışında da yeni pazarlar oluşturmayı hedefledik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çünkü bizi yakinen takip eden büyük firmaların dikkatini çekmeyi başardık. Önümüzdeki hasat döneminde bizimle yeni yapılanmaya girilecek. Böylece çiftçilerimiz alın terini, emeğinin karşılığını tarlasında alacak" dedi. 

AHZO Başkanı Necat Demirden, festivalin gerçekleştirilmesi yönünde kendilerine her türlü desteği veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ettiğini de sözlerin ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?