7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Patates üreticilerine işyeri tahsisi

Patates Üreticileri Birliği üyelerinin sıkıntılarını dinleyen Bitlis'in Ahlat İlçesi Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, üreticilere işyeri tahsis edileceğini bildirdi. 

Ahlat Belediyesi Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, belediye meclis üyeleri ve patates üreticileri birliği üyeleri katıldı. Başkan Gülmez, toplantıda katılımcıların sorunlarını ve taleplerini dinlendi. Birlik üyeleri Selçuklu Çarşısı'nda belediyeye ait yarı atıl vaziyette bulunan 25 işyerinin kira karşılığında birliğe tahsis edilmesini talep etti. Konuyu belediye meclis üyeleriyle görüşen Gülmez ise, üyelerin onayını alarak, işyerlerinin üreticilere tahsis edeceği müjdesini verdi. Üreticilere gerekli desteği her zaman vereceklerinin vurgulayan Gülmez, "Şimdiye kadar patatesini tarlasında satamaya çalışan çiftçilerimiz, bundan böyle araştırarak, pazar koşullarını iyi kullanarak, ilçe merkezinde birlik adına tahsis edeceğimiz işyerlerinde ürünlerini satışa sunacak. Amacınız Ahlat patatesini bir marka haline getirmekse biz de belediye olarak sizlere destek vereceğiz. Resmi prosedürleri tamamladıktan sonra, belediyeye ait yaklaşık 4 bin metrekarelik alanla 25 adet işyerini birliğe kira karşılığında tahsis edeceğiz" dedi. 

Bu arada, ilçede 20 bin dekar alana ekilen patates tohumundan, tahmini 80 bin ton patates elde edileceği, ayrıca patates üreticilerinin ülke ekonomisine en az 25 milyon YTL katkıda bulunacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?