9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Pedallar Van Gölü için dönecek

PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK

Van Gölü ve çevresinin doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla Bitlis Valiliği öncülüğünde bisiklet turu düzenleniyor.

Tarihi, doğası ve kültürü ile adeta yeryüzü cennetini andıran Van Gölü ve çevresinin turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla bisikletlerle Van Gölü'nün çevresinin gezilmesi hedeflendi. Yaklaşık 400 kilometrelik bisiklet turu Bitlis Valiliği'nin öncülüğünce, Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan kaymakamlıklarının da katılımı ile gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinliğe katılacak amatör bisikletçiler ise Ahlat'ta hazırlıklarına hummalı bir şekilde başladı. 13 kişilik Ahlatlı bisikletçi gurubu ilk

antrenmanlarına Ahlat-Adilcevaz arasında 20 kilometrelik bir parkurla tamamladı..

Ahlat Kaymakam Bilal Şentürk'ün de içinde bulunduğu Ahlatlı bisiklet gurubunun ilk deneme turu oldukça renkli geçti. Şentürk, bisiklet antrenmanı sırasında yaptığı açıklamada ise, temel hedeflerinin Van Gölü çevresini bisiklet turu ile dönmek olduğunu söyledi. Şentürk, yaklaşık 400 kilometrelik bir yolu 3 ila 4 günlük bir süre içerisinde kat etmeyi hedeflediklerini belirtti. Antrenmanlara yeni başladıklarını da anlatan Şentürk, bu etkinliğin hem spor hem de Van Gölü ve çevresindeki doğal güzelliklere

turizm adına dikkat çekmek için düzenlediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan Kaymakamlığımızın içinde bulunacağı ve Bitlis valimizin öncülüğünde bu etkinliği düzenliyoruz. Bölgenin güzelliğine, doğallığına dikkat çekmek ve turizme kazandırmak adına düzenlenen etkinliği önemsiyoruz. Bu gün itibari ile antrenmanlara başladık. İnşallah bir ay içerisinde belli bir kıvama geldikten sonra bisikletlerle Van Gölü'nün çevresini dönmeyi hedefliyoruz. Ekibimizin fire vermeden turu tamamlayacağına inanıyorum" diye ifade etti.

 

VAN GÖLÜ ÇEVRESİNDEKİ DOĞAL GÜZELLİKLER BÜYÜLÜYOR

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Van Gölü ve çevresinin her mevsim doğal güzelliklere hakim olduğunu da hatırlatarak, bu güzelliklerin herkesin görmesini arzu ettiklerini söyledi. Şentürk, bir taraftan baharın güzelliği ile ağaçların çiçek açmışlığını, bir taraftan dağlarda ki karların doğal bütünlük gerçekten muhteşem bir güzellik arzu ettiklerini belirterek:

"Bu çalışmamızda hem sporu yaygınlaştırmak, hem de bu bölgedeki güzellikleri tüm insanlarla paylaşmak adına tanıtıcı mahiyete de önemli bir sonuç olacağını değerlendiriyoruz. Diğer bir amacımız ise, yaptığımız etkinlikle bisiklet sporunu da bölgeye kazandırmayı hedeflemektir" dedi.

Etkinliğe katılan bisikletçiler ise, yapacakları sıkı antrenmanlarla bu turu başarı ile tamamlayacaklarını belirtirken, ekibin en yaşlı bisikletçisi Şeref Şerefoğlu (65) ise, arkadaşlarına çok iyi motive olduğu, hepsinin turu başarı ile tamamlayacağından kuşkusu olmadığını ifade etti.

PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK
PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK
PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK
PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK
PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 12:05:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 12:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?