8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Pedallar Van Gölü için dönüyor

PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNMEYE BAŞLADI

Bitlis Valiliği öncülüğünde Van Gölü ve çevresinin doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek olan bisiklet turu antrenmanları Ahlat-Adilcevaz parkurunda yapıldı.

Ahlat Kaymakam Bilal Şentürk'ün de içinde bulunduğu Ahlatlı bisiklet gurubunun ilk antrenmanı Ahlat-Adilcevaz parkuruyla devam etti. Ahlatlı bisikletçiler hükümet konağı önünden start alarak Adilcevaz ilçesine kadar pedal çevirdi. Tekrar Adilcevaz ilçesinden geriye dönen bisikletçiler yaklaşık 40 kilometre pedal çevirdi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk,antrenmanlara her hafta sonu ve mesai saatlerin dışında katılacaklarını söyledi. Ayrıca bisikletin yanı sıra kondisyon artırıcı hareketler de çalışacaklarını vurgulan Şentürk: "Yaklaşık 400 kilometrelik bir yolu 3 ila 4 günlük bir süre içerisinde kat etmeyi hedefledik. Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan kaymakamlığımızın içinde bulunacağı ve Bitlis vlimizin öncülüğünde bu etkinliği düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ahlat-Adilcevaz arasında kısa bir antrenman yapmıştık. Şimdi Ahlat'tan Adilcevaz ilçemize gidip geldik. Amacımız, hem spor yapmak hem de Van Gölü ve çevresindeki doğal güzelliklere turizm adına dikkat çekmek. Kendimizi hazır hisseciğimiz anda Van Gölü ve çevresine bisiklet turu atacağız. Antrenmanlarımız devam ediyor" dedi.

Ahlatlı amatör bisikletçiler, Ahlat-Adilcevaz-Ahlat etabını antrenmanını tamamlayarak, Van Gölü ve çevresini bisikletleriyle geçeceklerinin ilk olumlu sinyalini turu tamamlayarak verdiklerini ifade etti.

PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNMEYE BAŞLADI
PEDALLAR VAN GÖLÜ İÇİN DÖNMEYE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:06:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?