9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Plastik kapaklar engelliye umut oldu

PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE UMUT OLDU

Bitlis'te Zübeyde Hanım Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yürütülen "Bitlis Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor" kampanyası çerçevesinde toplanan plastik kapaklar engellilere umut olacak.

Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya Bitlis Zübeyde Hanım Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri de destek verdi. Okul çapında başlatılan kampanya esnaflara ve mahallelere yayıldı.

Kısa sürede birçok kapak toplayan öğrenciler, plastik kapakların bu kadar önemli olduğunu ilk kez anladıklarını ifade ettiler. Amaçlarının hem çevreyi korumak hem de toplumun dışında yaşayan engellilerin topluma kazandırılması olduğunu ifade eden öğrenciler, her gün evden gelirken, sokaklarda kapak toplayarak okula geldiklerini de sözlerine eklediler.

Projeyi yürüten Çocuk Gelişimi Öğretmeni Elvan Kahraman ve Coğrafya Öğretmeni Faruk Arslan, öğrencilerin bu konuya çok duyarlı davrandıklarını belirttiler. Artık her tarafta kapak toplandığını ifade eden Çocuk Gelişimi Öğretmeni Elvan Kahraman, bu kampanya sayesinde engellilere de tekerlekli sandalye kazandıracaklarını belirtti. Kahraman, "Bu kampanya İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından başlatıldı. Kampanya o kadar çok talep gördü ki, ülke çapında yaygınlaştı. Biz de 'Bitlis Tane Tane Kapak Topluyor,

Adım Adım Engelleri Aşıyor' sloganı ile yola çıkarak öğrencilerimiz arasında bu kampanyayı başlattık. Bu çerçevede hazırladığımız el ilanlarını polisevi, esnaf, evler ve çeşitli resmi kurumlara gönderdik. Kampanyamız 31 Aralık 2010 tarihine kadar da devam edecek. Kampanyanın asıl amacı çevrenin korunması ve bu sayede oluşturulan kaynakla engellilere tekerlekli sandalye alınmasıdır" dedi.

"HEDEFİMİZ 3 TEKERLEKLİ SANDAYLE"

Hedeflerinin Bitlis'e 3 tekerlekli sandalye getirmek olduğunu ifade eden Kahraman, "Kapağın rengi, büyüklüğü ve çeşidi önemli değil. Her türlü plastik kapak kabul ediyoruz. Bu tür kapaklar çevrede 400 yıl gibi bir zamanda eriyor. Bu kampanya ile 250 kilogram kapağa bir tekerlekli sandalye alıyoruz. Bizim hedefimiz 3 tekerlekli sandalye almaktır. Kampanya süresince toplanan kapakları Ataşehir Belediyesi'ne göndereceğiz" şeklinde konuştu.

KAPAKLARIN BU KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"

Öğrencilerden Şerife Kızılkaya ise, "Bugüne kadar bu kapakların bu kadar önemli olduğunu fark etmemiştik. Bu kapaklar sayesinde dört duvar arkasında kalan engelli kardeşlerimizi de topluma kazandırmış olacağız. Kampanyaya destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan el ilanları mahallelerde ve esnafların bir kısmına dağıtıldı. Yaklaşık bir hafta önce başlanan kampanya çerçevesinde 100 kilograma yakın kapak toplayan öğrencilerin kampanyayı tüm Bitlis'e yaymayı hedefliyorlar.

PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE UMUT OLDU
PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE UMUT OLDU
PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE UMUT OLDU
PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 11:31:04
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?