9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

PMYO öğrencilerine seminer

BİTLİS PMYO ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 5 Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından ortaklaşa başlatılan okullar arası eğitim programı kapsamında Bitlis'teki polis öğrencilere yönelik bir seminer düzenlendi.

Bitlis, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Siirt illerinde bulunan PMYO'lar, hazırladıkları takvim çerçevesinde bu illerdeki okullarda verdikleri eğitim seminerlerini sürdürüyor. Bitlis PMYO'da gerçekleştirilen programa katılan Diyarbakır A. Gaffar Okkan PMYO Müdürü Ahmet Karagöz, Bitlis'teki öğrencilere yönelik "Polis'in yetkileri, durdurmada silah kullanma" konusunda bilgiler verdi. Elazığ Zülfü Ağar PMYO'da görevli Dr. İlyas Özgentürk ise "Aile içi şiddet", Malatya PMYO eğitmenlerinde Hacer Yaralı "Algı yönetimi", Siirt PMYO Emniyet Amiri Dr. Ramazan Erdoğan ise "Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Türk Polisinin Değişimi" konularında öğrencilere sunum yaptı.

Eğitimlerle ilgili olarak gazetecilere bir açıklama yapan Bitlis PMYO Müdürü Ali Öz, eğitimlerin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından organize edildiğini, bu bölgede okullar arasında eğitim alışverişinde bulunduklarını söyledi. Öz, "Başkanlığımız tarafından alınan karar gereği bölgede bulunan PMYO'lar bir araya gelip, hem eğitim hem de çalışmaları konusunda bir birileriyle ortak çalışmalar yürütsünler diye. Bizde bölgede bulunan 5 PMYO olarak bu konuda oluşturduğumuz takvime göre farklı okullarımızda bu tür seminerler düzenliyoruz. Bu sayede eğitim etkinliğinin daha da hızlandırılmasını amaçlıyoruz. Bu şekilde eğitim faaliyetleri teşvik ediliyor. Bu kapsamda Bitlis'teki programı da gerçekleştirdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 18:43:02
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 22:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?