7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Polis de karla mücadeleye başladı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, karla mücadelede Bitlis Belediyesi’ne yardım ediyor. Bir iş adamından emaneten alınan dozeri kullanan polis memuru, Emniyet Müdürlüğü ile diğer kamu kurumlarının bahçe ve çevrelerindeki karları temizliyor.

Bitlis’te, ağır kış şartları her kesime olduğu gibi güvenlik güçlerine de zor anlar yaşatıyor. Kış aylarında kullanılmak üzere bir kepçe almaya çalışan Bitlis Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ile temasa geçti. Buradan olumsuz cevap gelmesiyle birlikte Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Bitlisli iş adamlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda geçici olarak bir dozer getirtirdi. Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli operatör nezaretinde yetiştirilen bir polis memuru, karla mücadelede çalışmaya başladı.

Kendi işlerinin dışında kamu kuramların da karlarını temizlediklerini söyleyen Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Kesmez, her alanda ellerinden geldiği kadar vatandaşlara hizmet etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Bitlis, kış şartları ağır olan ilerimizden biri. Belki de en fazla kar alan ilimiz. Ağır kış şartlarından emniyet olarak biz de olumsuz etkileniyoruz. Emniyet binası ve lojmanların önü kapanmakta. Göreve çıkacak ekiplerimizin sayısında azalma olmaktadır. Bu sıkıntıyı gidermek için Emniyet Genel Müdürlüğü ile yazışma yaptık. Ancak kısa sürede bir kepçe almanın zor olduğunu bize ileti. Bu sorunu gidermek için Bitlisli iş adamlarımızla girişimlerimiz oldu. Bunun neticesinde Bursa’da bulunan bir Bitlisli iş adamı, kış ayında kullanmak üzere bize geçici bir dozer gönderdi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde görevli bir operatör nezaretinde bizim polis memuru arkadaşımız kar yağdığında bu dozeri kullanıyor" dedi.

Salih Kesmez, karla mücadelede belediyenin de yükünü hafiflettiklerini, sadece kendi binaların değil, yakın çevrede bulunan kamu kurum ve okulların çevresini de temizlediklerini anlatarak, "Ayrıca belediye ait olan ve bize yakın bulunan yolları da açmaktayız. Böylelikle hem belediyenin yükünü hafiflemiş oluyor, hem de araçlarımızı hemen göreve hazır hale gelmiş oluyor. Bu dozeri gönderen işadamına teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 18:57:41
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 19:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?