6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Polis yeni TCK'ya hazırlanıyor

Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, polislerin yeni çıkan yasalara kendilerine hazırlaması için kitapçıklar dağıttıklarını belirterek, "Polislerimizi yeni Türk Ceza Kanunu’na göre hazırlıyoruz" dedi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde yeni bir kütüphane oluşturulduğunu belirten Emniyet Müdürü Kesmez, polislerin her türlü bilgiden yararlanmasını sağladıklarını söyledi. Kesmez, 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlülüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu hakkında tüm personeli bilgilendirmeye yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Kesmez, ayrıca ilk etapta personele 300 adet kitapçık dağıttıklarını belirterek, "Personelimizin yeni Türk Ceza Kanunu’na hazırlamak için çeşitli dönemlerde eğitim veriyoruz. Bunun dışında 1,50 YTL karşılığında 300 adat kitapçık dağıttık. Bu kitapçıktan dağıtmaya devam edeceğiz. Personelimiz kendilerini yeni yasalara göre hazırlıyorlar" dedi.

Kesmez, yeni oluşturdukları kütüphaneden tüm personelin faydalandığını belirterek, "Bina içerisinde oluşturduğumuz kütüphanemizde bin 500 kitap bulunuyor. Bunların bir kısmını personelimiz getirdi. Diğer bir kısmı ise Türkiye’nin çeşitli illerindeki sivil toplum örgütlerine yazışmalarda bulduk ve bizi mahcup etmeyip kitaplar gönderdiler. Personelimiz buradan faydalanıyorlar. Ayrıca, personelimiz kütüphaneye kurduğumuz ve internet bağlantılı bilgisayarımızdan her türlü bilgiye anında ulaşabiliyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 14:00:44
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 17:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?