1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Polisten ilkokula kütüphane

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından 75'nci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na kütüphane oluşturuldu.

Polis memurları, okulun öğretmenler odasına oluşturulan kütüphaneye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 100 temel eser ile birlikte yaklaşık 435 kitap hediye ettiler. Okula kitapları kendi elleriyle getiren polis memurları öğrencilerle birlikte raflara yerleştirdiler. Kütüphaneye sevinen öğrenciler, "Artık kitap okuyacağız" diyerek söz verdiler.

Okul Müdürü Fikri Bakır, daha önce okul kütüphanesinin bulunmadığını belirterek, "Öncelikle okulumuza böyle bir katkı sağlayan başta Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun olmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ndeki personellere teşekkür ediyoruz. Okulumuzda bir kütüphane oluştu. Artık bu kütüphanemizi genişletmek ve bu kitapları öğrencilerimize vermek bizim görevimizidir" dedi.

5'nci sınıf öğrencisi Muhbet Nail ise, "Okulumuza böyle bir katkı sunan polis amcalara teşekkür ediyoruz. Bizim okulumuzda kütüphane yoktu. Kitap okuyamıyorduk. Şimdi artık bir kütüphanemiz var. Biz de okuyup öğreneceğiz" şeklinde konuştu.

Terörle Mücadele Şubesi tarafından Bitlis ve ilçelerinde birçok okula kütüphane yaptıklarını söyleyen Şube Müdürü Oktay Koç da, "Amacımız insanlarımızın kültür seviyesini artırmaktır. Burada okuyan öğrencilerimize bir nebze destek verebilmişsek ne mutlu bizlere. Bu tür desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?