7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Protesto için şehir panayır yerine döndü

Bitlis TEKEL Sigara Fabrikası’nın kapatılacağı yönünde söylentiler nedeniyle esnaf, şehir merkezindeki tüm cadde ve sokakları pankartlarla donattı. Vali Hacımustafaoğlu, fabrikanın kapanmayacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, halkın söylentilere kulak tıkamasını istedi.

Fabrikanın kapatılması halinde ilde kimsenin kalmayacağı ve herkesin başka kentlere göç edeceğini vurgulayan Bitlis esnafı tüm cadde ve sokakları pankartlarla donattı.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu yazılı bir açıklama yaparak, fabrikanın kesinlikle kapatılmayacağını belirtti. Hacımustafaoğlu açıklamasında, "İlimizde son günlerde TEKEL Sigara Fabrikası’nın kapatılacağı yolunda kamuoyunda ve basında çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır. İlimizde TEKEL Tesisleri, daha önceleri TEKEL’in paket satış programı içerisindeyken 2004 yılı sonlarında yürütülen çabalar sonucu bu paketten çıkarılmıştır. TEKEL Genel Müdürlüğü ile yaptığımız son görüşmede bu durum teyit edilmiştir. TEKEL Sigara Fabrikası’nın Bitlis için vazgeçilemez olması sebebiyle satışından vazgeçildiği, tesislerin yenilenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı, işçi çıkarılmasının söz konusu olmadığı ifade edilmiştir" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de yazılı bir açıklama yaparak, il ekonomisi için tütünün büyük önem arz ettiğini belirtti. Kiler, fabrikanın kapanacağı söylentilerine herkesin kulak tıkaması gerektiğini belirterek, "Yıllarca Bitlis’te uygulanan üretici başına 200 kiloluk tütün kotası, gayretlerimiz ve girişimlerimiz neticesinde 400 kiloya çıkarılmıştır. Uzun yıllar çürümeye yüz tutan makineleriyle tanınan Yaprak Tütün Bakım ve İşletme Evi göreve geldiğimizden itibaren hayata geçerek yeniden ile katkı sağlamaya başlamıştır. Öyle ki, evine ekmek götüremeyen 25 hemşehrimizi burada işe başlamıştır. Fabrikanın kapatılacağı söylentilerin Bitlisli hemşehrilerimizin kulak tıkamalarını rica ediyoruz. Çünkü net bir şekilde ifade ediyoruz ki, ister kamu kuruluşu olarak ister özel sektörü eliyle olsun fabrika faaliyetini devam edecektir" diye belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 15:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?