1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Protokol üyelerinin ebru heyecanı

Ahlat ilçesinde yapılan "İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği" toplantısına katılan protokol üyeleri, heyecan içinde ilk ebru çalışmasını da yaptılar.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk başkanlığında kurum amirlerinin katılımı ile Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) yapılan toplantı sonrası HEM Müdürü Necati Aydoğan katılımcılara ebru sanatını anlattı, uygulanmasını gösterdi.

Daha sonra ebru çalışması yapan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve diğer kurum amirleri, HEM Müdürü Necati Aydoğan'ın anlatım ve yardımlarıyla battal, gelgit, şal, bülbül yuvası, çiçekli, hatip gibi çeşitli ebru çalışmaları yaptılar. Hayatında ilk kez ebru sanatı yaptığını belirten Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, ebrunun eğlendirici ve keyifli bir sanat olduğunu söyledi.

HEM tarafından ilerleyen günlerde ebru sanatı kursunun açılacağını da belirten Şentürk; "Bence bu sanatı öğrenmek için açılacak kurs büyük bir fırsat. Bu sanata hevesli kişilerin ebru kursuna katılmaları gerekiyor. Ebru sanatı, ayrıca stres atmak, dinlendirici bir uğraş ve hobi olarak ta yapılabilir. Ben şahsen bu sanatın detaylı tekniklerini öğrenmek için yoğun çaba göstereceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 13:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?