1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Regaip Kandili Tatvan'dan yayınlandı

Tatvan ilçesindeki İbadullah Camii'nde Regaip Kandili nedeniyle saat 20.30'da okunmaya başlayan mevlit, TRT 1, TRT Türk ve TRT INT televizyonlarından canlı yayınlandı.

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili'nde bir arada bulunmak isteyen Tatvanlılar, İbadullah Camii'ne akın etti. Tatvan Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, kameri hesapla Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gününe bağlayan gecenin Regaip Kandili olduğunu belirterek "Regaip, elde edilmesi arzu edilen değerler demektir" dedi.

Karaman, bu mübarek gecede, Yüce Mevla'nın kullarına bol bol rahmette bulunduğu için bu adı aldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı, halk dilinde "Üç-aylar" olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir ticaret mevsimine girişimizin habercisidir. Recep ayı Kuran'da haram aylar diye anılan dört aydan bir tanesidir. Regaip gecesinin böyle bir ayın içinde yer alması, aynı zamanda bu gecenin önemini de ifade etmektedir."

TRT 1, TRT Türk ve TRT INT' ten canlı olarak verilen, yaşlıların ve çocukların da yoğun katılım gösterdiği Regaip kandili mevlidi, okunan ilahilerle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?