1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Rektör hedeflerini açıkladı

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlü Prof. Dr. Mahmut Doğru, akademik personel sıkıntısı yaşamayacaklarını, çok çabuk gelişeceklerini ve kentin de buna paralel olarak kendisini hazırlaması gerektiğini belirterek, "Yeni kurulan üniversiteler arasında en şanslısı biziz. Yapacağımız çalışmalarla 30-40 yıllık üniversiteleri en kısa sürede yakalayacağımız inanıyorum" dedi. 

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mahmut Doğru, ilk basın toplantısını düzenledi. Bitlis'te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Prof. Dr. Doğru, hedeflerini açıkladı. 

Doğru, sağlam temeller üzerine oturtulmuş bir üniversite yapısı oluşturacaklarını, akademik kadrolarda sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Doğru, Van 100'ncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın tedviren yürüttüğü görevi 10 Eylül 2008 tarihinden itibaren aldığını belirterek, "Eren Holding tarafından Bitlis Eren Üniversitesi'ne sağlanan destek yaklaşık 1 yıldan beridir devam ediyor. Üniversitemizin alt yapısını tamamen değiştiren ve her türlü desteği sağlayan Eren Holding yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlar göreve geldiğim günden beri beni çok memnun etmiştir. Yapacağımız güzel ve sağlam çalışmalarla 30-40 yıl önce kurulan üniversiteleri kısa zamanda yakalayacağımıza inanıyorum"" dedi. 

Önceliklerinin kağıt üzerinde kurulan fakülteleri eğitim öğretime açmak olduğunu savunan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Önceliğimiz Bitlis Eren Üniversitesi çatısı altında kağıt üzerinde oluşturulan 3 fakülteyi açmak ve akademik çatısını oluşturmaktır. Kurulu gibi görünen bu fakülteleri yeni oluşturulacak yönetim kadromuzla birlikte en kısa süre içerisinde hayata geçirmek için mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak eğitime kazandırmaya çalışacağız. Kampus alanında alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar hava şartları elverdiği sürece devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda da üniversite oluşumuna inandığımız ölçülerde öğrenci almaya çalışacağız. Ancak bunu kesin olmamakla birlikte açıklıyoruz. Çünkü gelen öğrencilerimizi de mağdur etmek istemiyoruz" dedi.

"AKADEMİK PERSONEL SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ"
Yeni kurulan üniversitelerin yaşadığı akademik personel sıkıntısını Bitlis Eren Üniversitesi'nin yaşamayacağına da işaret eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Bu konuda şimdiden başvurular gelmeye başladı. Akademik alanda sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum. Diğer üniversitelere nazaran daha iyi konumda olmamız ve Eren Holding tarafından uygulanan kampus projesinin bu sıkıntımızı büyük ölçüde çözeceğini tahmin ediyorum. Çünkü gelen öğrenci ve öğretim görevlileri sosyal anlamda doyurucu olan üniversiteleri seçiyorlar. Hazırlanan bu proje de böyle uygulamaları olan bir komplekstir. Bu yüzden alt yapısı sağlam ve sosyal donatıları olan Bitlis Eren Üniversitesi birçok yönden diğer üniversitelerden bir adım önde yer alıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"KENTİN AYNI PARALELDE KENDİNİ HAZIRLAMASI GEREKİYOR"
Bitlis'te yeni kurulan bir üniversitenin ekonomik ve kültürel değişimler sağlayacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. Doğru, "Üniversite kurulmadan önce kent kendisini gelişmelere hazırlamalıdır. İhtiyaçlara ve isteklere cevap verecek şekle gelmelidir. Öğrenci kendi yaşadığı ortamı burada da görmek ister. Bütün bunların yolu da birlikte hareket etmekten geçer. Bu gelişmeler akademik yönden işlerken, diğer taraftan da kent kendini yeni bir üniversitenin getirilerine hazırlamak zorundadır. Biz gelişmeleri yaparken, kentteki yaşayanlarda bizle aynı paralelde hareket etmek zorundadır" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?