1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Restorasyona veraset engeli

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kentteki tarihi evlerin onarılması için hibe verildiğini belirterek, "Verasetçilerin çok olmasından projeyi engelliyor" dedi.

Müdür Işıkgör, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te 283 tescilli evin bulunduğunu ve bu evlerin gün geçtikçe yok olduğunu söyledi. Işıkgör, "Geçen yıl Bitlis'te yaşayan 8 kişinin evlerini yaptığımız proje kapsamında hibe yardımıyla onardık. Ancak onarılmayı bekleyen daha birçok tescilli evlerimiz var. Bakanlık destek verip, tescilli evlerin onarımına katkı sağlıyor. Bu yıl bize müracaat eden vatandaşlarımız oldu. Bunların projelerini, onaylanmaları için Bakanlığa gönderdik. Karar çıkınca gerekli desteği sağlıyoruz'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan projeler sayesinde tescilli evlerin onarılacağını belirterek, "Buna rağmen onarılması gereken evlerin veya binaların sahipleri gelip başvuruda bulunmuyorlar. Bunun nedeni ise her evin çok sayıda verasetçinin olmasıdır. Çoğu il dışında ve veraset alamıyorlar. Bu nedenle proje istenilen düzeyde uygulanmıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sertac samur IP: 88.238.107.xxx Tarih : 30.10.2008 20:43:30

sayın site yönetimi siteniz çok başarılı çok beğenerek takip ediyorum.lakin şu konuda sıkıntım var sitede yer alan resimlerin boyutları çok küçük bundan dolayı resimlerden gerektiği kadar yararlanamıyorum.sölediklerimin dikkate alınması dileğiyle çalışmalarınızda sizlere kolaylıklar dilerim.