8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Rize'den Ahlat'a gönül dostluğu

BAŞBAKANIN DOĞDUĞU KENTTEN AHLAT'TA GÖNÜL DOSTLUĞU

Rize'den 100 kişilik bir grup, 'Gönül dostluğu programı' kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine geldiler.

Gönül programı kapsamında Van Gölü sahilinde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) Üyeleri, ilçe girişinde Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım tarafından karşılandı. Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş'ın gönüllü rehberlik ettiği grup, ilk önce Hazreti Muhammed'in (S.A.V) sancaktarı Muaz Bin Cebel'in oğlu olan Abdurrahman Gazi'nin türbesi ziyaret ettiler. 12. yüzyıldan günümüze gelen ve 2'nci Orhun Abideleri olarak da bilinen dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olan Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret ettiler. İlçenin sembollerinden olan ve dünyadaki 2 örnekten biri olan Emir Bayındır Kümbeti, Sultan Alparslan'ın namaz kıldığı Ulu Cami'yi, tarihi İskender Paşa ve Kadı Mahmut camileri de gezdikten sonra Ahlat Belediyesi'nin organize ettiği akşam yemeğine katıldılar.

Burada bir açıklama yapan RİDEF Başkanı Ahmet Yurtman, program kapsamında Van ile Bitlis'in Ahlat ilçesine gezi düzenlediklerini belirterek, bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Huzur ve güvenli bir mekanda gönül köprüsü kurduklarını anlatan Yurtman, buraların terörle anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek şöyle konuştu:

"Eğer İstanbul'da bir kişi trafik kazasından hayatını kaybederse Türkiye gündemini işgal etmiyor. Bu bölgenin her hangi bir yerinde bir kişi terör nedeniyle hayatını kaybederse bu ülke gündemine oturuyor. Bu çok yanlış. Biz huzur ve güvenle bu yörenin güzelliklerini geziyoruz, gönül köprüsü kuruyoruz. Herkesi de bu güzellikleri görmesini için buralara davet ediyoruz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise bölgeye daha önce de geldiğini, Rize de yaklaşık bin tane Vanlıya, Ahlatlıya ve bu yöre insana iş verdiklerini vurguladı. Buraların çok güzel mekanlar olduğunu anlatan Başkan Bakırcı sözlerine şöyle sürdürdü;

"Yeşili, doğası, tarihi ile misafirperverliği ile buralar çok güzel. Buraları herkesin görmesi lazım. Mesela Ahlat çok önemli bir kent. Anlatılanlara baktığımızda en az 6 bin yıllık bir geçmiş tarihi var. Semerkant, Buhara ve Ahlat buraları mutlaka görmek lazım" diye konuştu.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Ahlat'ta yeniden gelmeleri ve kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu vurguladı.

Ahlatlılar ise Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğduğu ilçe olan Güneysu'dan gelen hemşerilerini ağırlamak mutluluk duyduklarını ifade ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade etti. Verilen yemeğin ardından grup, karayolu ile tekrar Van'a döndüler.

BAŞBAKANIN DOĞDUĞU KENTTEN AHLAT'TA GÖNÜL DOSTLUĞU
BAŞBAKANIN DOĞDUĞU KENTTEN AHLAT'TA GÖNÜL DOSTLUĞU
BAŞBAKANIN DOĞDUĞU KENTTEN AHLAT'TA GÖNÜL DOSTLUĞU
BAŞBAKANIN DOĞDUĞU KENTTEN AHLAT'TA GÖNÜL DOSTLUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 12:17:04
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 22:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?