8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Satranç destekçisi Kaya'ya plaket

SATRANÇ DESTEKÇİSİ KAYA'YA PLAKET

Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kudbettin Bayav, satranç sporuna olan katkısından dolayı Beden Eğitimi İl Koordinatörü Cengiz Kara'ya plaket verdi.

Plaket töreninde konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in okullarda satranç kulüplerinin kurulmasına ağırlık verdiğini söyledi. Satranç sporunun zeka ve akıl isteyen bir spor olduğuna değinen Korkmaz, dinlenme ve beyin jimnastiği açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Korkmaz, "Bu kapsamda şu anda il genelindeki okullarımızda 2 binin üzerinde satranç oynayan lisanlı öğrencimiz var. Satrançta Türkiye, Avrupa'da en çok oyuncusu olan bir ülkedir. Kentte satrancın gelişmesine katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkesin satranç oynamasını istiyoruz. İnsanlarımızın satranç oynayarak zamanlarını geçirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kudbettin Bayav ise, "İlimizde satrancın gelişmesinde milli eğitim camiasının büyük bir katkısı var. Milli eğitim camiası katkı sunmazsa, satranç bu kadar ilerlemezdi. Satranç organizasyonların düzenlenmesinde büyük emek ve hassasiyet gösteren müdürümüze ve il koordinatörüne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:32:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 22:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?