1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Şehidin adı okulda yaşayacak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan er Fevzi Güngür'ün ismi, memleketi olan Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir okula verildi.
Lice ilçesi Kayacık Jandarma Karakolu'na 19 Kasım 2008 tarihinde bomba yüklü kamyonetle intihar saldırısı girişiminde bulunulduğu sırada karakolu savunurken şehit olan er Fevzi Güngür, memleketi olan Güroymak ilçesinde toprağa verilmişti. Fevzi Güngür'ün ismi, ilçenin Şentepe Mahallesi'nde yapılan okulla birlikte yaşayacak. 

Okulun açılış törenine katılan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, şehitlerin canları ile ödedikleri vatan borcu karşılığında ne yapılsa az olduğunu belirtti. Vali Atbaş, "Bu ülkenin vatandaşları, bu ülke için canını seve seve verir. Bu ülke canını seve seve verenleri unutmaz. Bu devlet şehitlerine karşı vefa borcunu ödeme yükümlülüğü altındadır. Dolayısıyla geçenlerde şehit olan kardeşimiz Fevzi Güngür'ün ismi bu okul yaşadıkça var olacaktır. Bu okula Fevzi Güngür'ün isminin verilmesi en azından ona olan borcumuzu ödemede bir vesile olmuştur. Başta bu okula ismini veren Fevzi Güngür olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi. 

Daha sonra konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise okulun 12 derslikli ve 340 öğrenci kapasiteli olduğunu belirterek, "Şentepe Mahallesi'nde bulunan okula, 'Şehit Jandarma Er Fevzi Güngür İlköğretim Okulu' ismi verdik. Bu okul mahalledeki ihtiyacı büyük ölçüde giderecek. Şehidimizin adı sonsuza dek yaşatılacak" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından, törene katılanlar okulu gezdi. Şehit babası Ekrem Güngür, oğlunun duvardaki fotoğrafına bakarak gurur duyduğunu söyledi. 

Törene; Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu, şehit er Fevzi Güngür'ün babası Ekrem Güngür, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 14:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?