9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Şehit öğretmenler unutulmadı

ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Bitlis'in Yolalan beldesinde 17 yıl önce PKK tarafından katledilen 4 öğretmen, düzenlenen törenle anıldı.

Bitlis'in Yolalan beldesinde 25 Ekim 1993 yılında PKK'lı bir grup tarafından yapılan baskında evlerinde akşam yemeği yedikleri sırada katledilen 4 öğretmen ve 1 çocuk için tören düzenlendi. Yolalan Şehit Jandarma Üstçavuş Kaan Şen Yatılı Bölge İlköğretim Okulu önüne yaptırılan anıt önünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şehit öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve 4 kırık kalemi simgeleyen anıta karanfillerin konulmasının ardından tören, konferans

salonunda devam etti. Şehit edilen öğretmenler Ergin Komut, Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık, Bayram ve Yasemin Tekin ile 3 yaşındaki çocukları Betül için düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Nurettin Demir, teröristin kırmak istediği kalemle Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihini yazacaklarını belirtti. Demir, "Bundan 17 yıl önce ellerinde kalem ve tebeşirden başka silahları olmayan bu masum öğretmenlerimizin katledilmesini anmak üzere burada toplandık. Bu günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Biz bu acıyı her yıl yaşıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız" dedi.

"BU COĞRAFYADA ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİK"

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, bu coğrafyada çok ağır bedeller ödediklerini belirterek, "Bu bölgede yaşamak zor olduğu kadar çok ağır bedelleri vardır. Temennimiz bu ödenen bedellerin son bulmasıdır. Bu terörizmin tırmanmasının arkasındaki en büyük sebep de eğitimsizliktir. Bitlis için teröristlerin hesapları tutmadı. Sevgili öğrenciler; karşınızda gördüğünüz resimlerin ruhlarının şad olmasını istiyorsanız çok çalışacaksınız. Son 30 yılda teröre 30 binin üzerinde insanla bedel ödedik.

Silah, gözyaşı ve kanla bir yere varılmaz. Bu günün hazırlanmasında ve anıtın bu şekle getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

"BU CENNET KÖŞESİNİ CEHENNEME ÇEVİRMEK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Son olarak konuşan Bitlis Vali Yardımcısı İsmail Ayhan Tavlı, bölgede terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine işaret etti. Tavlı, "Terör bir insanlık suçudur. Terör burada yıllar önce çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Yerel manada masum insanlarımızı, sağlık çalışanlarımızı, askerlerimizi ve bazen de sivil insanlarımızı hedef almaktadır. 1984 yılından beri bu terör belası ile baş başayız. Özellikle bu bölgede terörün çirkin yüzünü ya görmüşüz ya da duymuşuzdur. Amacımız acıları

derinleştirmek değil, onlardan ders almaktır ve yarınlarımızı daha güzel hale getirmektir. Bu cennet köşesini cehenneme çevirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sevgili öğrenciler, bugün bu koltuklarda bizler oturuyoruz. Yarın sizler oturacaksınız. Bu koltukları bizden devraldığınızda sizden sonrakilere güzel bir Türkiye bırakmanızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitlerin özgeçmişleri okunurken, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve türküler seslendirildi. Şehitler için hazırlanan slayt gösterisinin ardından program sona erdi. Slayt gösterisi sırasında salonda bulunan bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadılar.

Programa Bitlis Vali Yardımcısı İsmail Ayhan Tavlı'nın yanı sıra Tatvan 10. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 15:02:05
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?