9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Şehit olan 16 kişi için anıt

MUTKİ'DE ŞEHİT OLAN 16 KİŞİ İÇİN ANIT

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Boğazönü köyü yol ayrımında 17 yıl önce 16 kişinin hayatını kaybettiği terörist saldırıdan sağ olarak kurtulan Ersin Adanır, vefa borcunu ödemek için şehit olanlar için yaptırılan anıt inşaatında gönüllü olarak çalışıyor.

Mutki Kaymakamlığı, 1993 yılında yol kesen PKK terör örgütü üyeleri tarafından toplu olarak öldürülen 2'si asker, 2'si köy korucusu olmak üzere 16 kişi için anıt yaptırıyor. Anıt yapımını yerinde inceleyen Mutki Kaymakamı Musa Sarı, şehitlerin adlarını yaşatmak için anıt yaptırdıklarını ifade ederek, "1993 yılında PKK terör örgütü tarafından bu hain saldırıda 16 vatandaşımız katledilerek şehit olmuştur. Biz de onların isimlerini yaşatmak, unutulmadıklarını göstermek adına bu şehitliği yaptırıyoruz.

Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. İlçemiz bugünlerde güzel şeylerle anılıyor, biz de bunu istiyoruz. Kötü günleri yaşayan arkadaşlarımız da aramızda bulunuyor. Saldırıdan sağ kurtulan bir arkadaşımız bugün burada bu anlamlı görevde çalışıyor. Kendisini bu duyarlı davranışından dolayı kutlarım" şeklinde konuştu.

Saldırıdan sağ kurtulan ve anıt inşaatında gönüllü olarak çalışan Ersin Adanır ise o gün yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Biz dereye hayvanlarımızı sulamaya götürdük. Daha sonra dağdan bir grup teröristin indiğini gördüm. Beni yakalayıp nereli olduğumu sordular. Sonra da bana, 'Senin işin artık bitti' dediler. Bunun ardından yoldan geçen araçları durdurup içindekileri aşağı indirdiler. Daha sonra benim de içinde bulunduğum yaklaşık 150 kişiyi ağaçların altına oturttular. Aramızdan 16 kişiyi seçerek öldürdüler, bu arada herkes kaçmaya başladı. Ben de bu şekilde kurtuldum. Anıt yapımında çalışarak o gün orada şehit düşen arkadaşlarıma vefa borcumu ödemek istiyorum."

MUTKİ'DE ŞEHİT OLAN 16 KİŞİ İÇİN ANIT

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 12:00:04
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 14:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?