8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Şeker'den kayıt dışı esnaf serzenişi

ESNAF ODASI BAŞKANI ŞEKER'DEN KAYIT DIŞI ESNAF SERZENİŞİ

Bitlis'in Ahlat ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (AESO) Nesim Şeker, Ahlat'ta kayıt dışı esnaf sayısının yüzde 50'yi geçtiğini belirterek, bunu önlemek için belediye, vergi dairesi ve muhasebecilerin müşterek çalışmasının şart olduğunu söyledi.

AESO Başkanı Nesim Şeker, yaptığı açıklamada, kayıt dışı uygulamasının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bir an önce bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini beklediklerini söyledi. Amaçlarının kayıt dışı uygulamaya dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Şeker şöyle konuştu:

"Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 2 yıl önce kayıtlı esnafı 800 iken, sanayi Bakanlığı tarafından yapılan güncelleştirme sonucunda bu sayı 350 ye düştü. Bizim tespitlerimize göre Ahlat'ta esnaf sayısı yaklaşık bin tanedir. Buda gösteriyor ki, kayıt dışı esnafımızın sayısı yüzde 50 oranını geçiyor. Kayıt dışı esnafı önlemek için belediye, vergi dairesi ve muhasebecilerin müşterek bir çalışması bunu engelleyebilir. Yetkililerden bunun önüne geçilmesini talep ediyoruz."

İlçedeki esnafın faaliyetlerinin geniş bir alana yayılmış bulunduğunu, üretime yönelik iş yapan esnafın çoğaldığını anlatan Şeker, Ahlat'ta ikinci bir bankanın kurulmasının da şart olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 16:43:02
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 18:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?