7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Sel Ahlat'ta etkisini sürdürüyor

Yurtta ekili olan yağışlar, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde de hayatı olumsuz etkilerken, isale hatlarındaki tahribatlar yüzünden ilçeye içme suyu verilmekte zorlandığı belirtildi. Öte yandan, piknik masasında mahsur kalan köpek yavrusunu sele kapılmaktan son anda belediye ekipleri kurtardı. 

Son birkaç gündür aralıksız yağan yağmurun ilçede şehir şebeke içme suyu irsaliye hattında telafisi güç tahribatlar oluşturduğunu belirten Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, köprülerin çöktüğünü, menfez ve kanalizasyon şebekesinin tıkandığını, içme suyu şebekesi ve Çarho su terfi merkezinin büyük tahrip olduğunu ve selin ilçeyi ikinci kez vurduğunu aktardı. 

Başkan Gülmez, "Sel tahribatından dolayı 2 gündür ilçeye içme suyu veremiyoruz. Bugünden itibaren kısmen de olsa ilçeye suyu vereceğiz. Onarımlara bir an önce başlamamız lazım. Belediye personeline afet emri verdik. Ekipler kurduk, 24 saat görev yapılıyor. Tüm arızalara yetişememize, kıt imkanlarımıza rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Alt ve üst yapımızda çok büyük tahribatlar var. Hasar tespiti için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Afeti halen atlatmış değiliz" dedi. 

Belediye Su İşleri Sorumlusu Ahmet Bayram ise sel felaketinin inanılması güç tahribatlar meydana getirdiğini belirterek, "Terfi merkezleri ve kendi cazibesiyle gelen içme suyu şebekelerinde çok büyük tahribatlar meydana geldi. Tahribatları onarmada güçlük çekiyoruz" şeklinde konuştu. 

Bu arada, bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan belediye ekipleri, tamamen suyla kaplı bir piknik alanında beton masa üzerinde bir köpek yavrusunu gördü. Sudan kaçıp masa üzerine çıkan köpek yavrusu, görevlilerce kurtarılıp kurulu alana bırakıldı. 


















İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 12:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyithan şavlığ IP: 81.214.33.xxx Tarih : 3.11.2006 20:40:20
slm oncelıkle gecmıs olsun allah bıdaha bunu yasat masın sevgıler ve sayfgılar hemsehrilerim