1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Sentetik kayak pisti

Cemer Kent Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin distribütörlüğünü gerçekleştirdiği sentetik kayak pisti, İzmir Fuar Alanı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Ömer Cihat Akay, sentetik kayak pistiyle kayak mevsimi kavramının ortadan kalktığını söyledi.


Türkiye'de ilk defa İzmir'de sergilenmeye başlanan sentetik kayak pistine belediyelerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ömer Cihat Akay, piyasaya sürdükleri suni buz pistinin ardından sentetik kayak pistinin de kullanımının yaygınlaşacağını söyledi. Kuzey Avrupa ülkelerinde karsız mevsimlerde sporcuların antrenman yapmalarını sağlayan sentetik kayak pistiyle, kayak sporunun pahalı bir spor olduğu kavramının da ortadan kalkacağını ifade eden Akay, "Sadece kayak sporcuları değil, tüm vatandaşlar ve çocuklar rahatlıkla bu zemin üzerinde kayabiliyorlar. Şu anda bu zemini Finlandiya'dan ithal ediyoruz, ancak kısa süre içinde üretime de başlayacağız. O zaman fiyat olarak daha da cazip hale gelecektir" dedi.


Sentetik kayak pistinin montesinde ve kullanıma hazır hale gelmesinde mühendislerle birlikte çalışıldığını belirten Akay, arazinin topografik yapısının pistin kullanımında çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de bir ilk olduğu için sentetik kayak pistine ilk etapta tereddütle yaklaşılmasının normal olduğunu ifade eden Akay, "Özellikle kar yağmadığı dönemlerde ve her mevsim kayak sporu yapmak olanaklı hale gelecek. Düşme durumunda da karlı zeminde olduğu kadar yaralanma meydana gelmeyecek. Bu pistle herkes kayak yapmanın keyfine varacak" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 16:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?