9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Şeref dede rakip tanımıyor

KAYAKTA RAKİP TANIMAYAN DEDE

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikamet eden 65 yaşındaki Şeref Şerefoğlu, 2 yıl önce kaymayı öğrendi, şimdi ise pistteki performansı ile usta kayakçılara taş çıkartıyor.

İlçedeki doğa yürüyüşlerinin öncülerinden olan emekli Nüfus Müdürü Şeref Şerefoğlu, 2 yıl önce öğrendiği ayak sporunu şimdi daha da geliştirmek için özel çaba sarf ediyor. Akranları inzivaya çekilirken o 63 yaşında kaymayı öğrendi. Fırsat buldukça malzemelerini alarak kayak merkezine giden Şerefoğlu, yaşına aldırmadan kaymadaki performansı ile adeta genç kayakçılara taş çıkartıyor.

Şerefoğlu, spor yapmanın yaş ile ilgisinin olmadığını ifade ederek, sporun her türünün yapılması gerektiğine inandığını söyledi. Kaymanın ise ayrı bir hüner ve farklı bir spor olduğunu anlatan Şerefoğlu, "İki yıl önce kaymaya başladım. Şimdi profesyonelce kayak yapıyorum. Kaymanın yaşı yoktur ve kayarken büyük haz duyuyorum. Kaymanın keyfini, zevkini anlatamam. Gençler tavsiyem ise, öğrenmenin yaşı yoktur, bu sporu mutlaka yapsınlar. Herkese kaymayı tavsiye ediyorum" dedi.

Şerfoğlu, Van Gölü sahilinde olan Ahlat'ta her türlü spor aktivitelerinin yapılmasının uygun olduğunu belirterek, özellikle kış aylarında kayak severleri bu şirin ilçeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

KAYAKTA RAKİP TANIMAYAN DEDE
KAYAKTA RAKİP TANIMAYAN DEDE
KAYAKTA RAKİP TANIMAYAN DEDE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 12:15:02
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 12:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?