6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Sezer'e davet

Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 89. yıldönümü törenlerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'de davet edildi. Vali M. Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Burada konuşan Hacımustafaoğlu, kurtuluş törenlerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i de davet ettiklerini açıkladı.

Hacımustafaoğlu, kurtuluş törenlerinin yapıldığı hafta aynı zamanda ilin sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun yaşandığı dönem olduğu belirtti. Hacımustafaoğlu, "Bu kutlamalara Cumhurbaşkanımızı da davet ettik. Ama henüz bir cevap gelmedi. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız, pek yurt gezilerini yapmıyor. Ancak geçtiğimiz yıl Bitlis'e gelebileceklerini belirtmişlerdi. Biz de davet ettik ve kendisinden gelecek cevabı bekliyoruz" dedi.

Kutlama haftasında bir çok açılış ve sosyal etkinliklerin bulunacağını ifade eden Hacumastafaoğlu, şunları söyledi:
"Kutlamalar çerçevesinde bu yıl, 12 kilometrelik asfalt açılışı, Bitlis Etnografya Müzesi ve Kültür Merkezi'nin açılışı, spor kompleksinin temel atma töreni gibi etkinlikler düzenleneceğiz. Ayrıca, Milli Piyango özel çekilişi de yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından da konser verilecek."

Konuşmanın ardından Hacımustafaoğlu, katılımcıların önerilerini dinledi. Valilik'te yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Vali Yardımcısı Yasin Öztürk, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) Bitlis Temsilcisi M. Şahin Öndül katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:22:01
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?