9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Şiddetli yağmur sele neden oldu

ŞİDDETLİ YAĞMUR GÖLBAŞI'NDA SELE NEDEN OLDU

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde, şiddetli yağmur sele neden oldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın ardından meydana gelen selin beldeye büyük maddi zarar verdiğini söyledi.

Selin ana ve mahalle yollarına, kanalizasyon şebekelerine, içme suyu hatlarına, menfezlere ve köprülere zarar verdiğini ifade eden Kardaş, ''Şiddetli yağmur sele dönüştü ve beldede büyük maddi hasar meydana geldi. Belediye olarak bunu telafi edemeyiz. Belediyenin imkanları çok kısıtlı. Gelen ödenekle ancak personel maaşlarını ödeyebiliyoruz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz altyapı selden büyük zarar gördü. Bunları yeniden onarıp halkın hizmetine sunmamız çok zor olacak. Beldemiz Nemrut Dağı'nın eteğinde yer alıyor. Dağda ormanlık alanlar yok edildiği için yağmur beldenin merkezine geliyor. Her yıl sel sularından beldemize büyük zarar meydana geliyor. Sel baskınına karşı DSİ, 2 yıl önce çalışma başlattı, fakat yarıda bırakıldı'' dedi.

Selde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu da kaydeden Başkan Kardaş, selin ardından tahliye çalışmalarına başladıklarını söyledi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR GÖLBAŞI'NDA SELE NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 11:47:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 13:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?