7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

'Sırat Köprüsü' gibi!

Bitlis’in Saray Mahallesi’nde, insanlarla hayvanların ortak kullandığı köprüde ulaşım zorlukla sağlanıyor. Derme-çatma tahta köprüden geçmeye çalışırken bir anda karşısında insanları gören ve huysuzlaşan inek, aşağı düşmek üzere iken mahalle muhtarı tarafından son anda kurtarıldı.

Saray Mahallesi’ni ikiye bölen Mutki Deresi’ni geçmek için tahta köprüleri hem mahalle sakinleri hem de hayvanlar kullanıyor. Derme-çatma tahta köprüden geçmeye çalışırken bir anda karşısında çocukları gören ve huysuzlaşan ineğin arka ayakları, tahta köprüden aşağıya sarktı. Mahalle Muhtarı İlhan Turgut, boynuzlarından tuttuğu ineği büyük bir gayretle yukarı çekmeyi başardı. Hem çocukları hem de ineği kurtaran muhtar, bu defa da ineklerini karşı tarafa götürmek isteyen çocuklara yardım etmek istedi.

Tahta köprüden geçmeye korkan inekleri geçirmek için muhtar ve çocuklar, büyük çaba gösterdi. Muhtar, boynuzlarından tutuğu ineğini sürükleye sürükleye karşı tarafa geçirmeyi başardı. Tahta köprünü çok tehlikeli olduğunu söyleyen Naif Özkan adlı mahalle sakini, geçtiğimiz hafta hem bir çocuk hem de bir ineğin köprüden dereye düştüğünü belirtti.

Mahalle Muhtarı İlhan Turgut, bir çok yerde yapılan tahta köprü ile yaya ve hayvan ulaşımının sağlandığını söyledi. Turgut, bir mahallede bulunan ilkel köprülerin bir ile yakışmadığını ifade ederek, "Derenin öbür tarafından bulunan vatandaşlar 3 yerde tahta köprüleri kullanmak zorunda kalıyor. Sürekli bu köprülerden hem çocuk hem de havyanlar düşüyor. Artık bunlara bir son vermek gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 15:15:49
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?