6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Sizin Memlekette eşek yok mu ?' ya yoğun ilgi

Bitlis Beş Minare Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in ’Sizin Memlekette Eşek Yok mu?’ adlı kitabından uyarlanan oyunu sahnelendi. Bitlis’in tek özel tiyatrosu olan topluluk, 3 aydır hazırladığı oyunla dün akşam izleyicisinin karşısına çıktı.

Yönetmenliğini Yakup Tokuş’un yaptığı ve Bitlis Lisesi salonunda sahnelenen oyunu yaklaşık 350 kişi izledi. İzleyiciler, oyun sonrası tiyatrocuları ayakta alkışlarken, gazetecilere çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yakup Tokuş, Bitlis’in tek tiyatro topluluğu olduklarını, sponsor bulmakta zorlandıklarını belirtti.

okuş, bütün olumsuzluklara rağmen oyunlarımızı sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "En büyük sıkıntımız kalıcı oyuncularımızın olmaması. Grubumuzun büyük çoğunluğunu yüksek okulda okuyan ve dışarıdan gelmiş olan öğrencilerimiz oluşturuyor.

Mezun olan oyuncumuzun yerine yenisini monte etmek uzun çabalar gerektiriyor. Aziz Nesin’in bu oyununu çalışma yerimiz olmadan çeşitli kafelerde çalışarak sahnelemeye çalıştık. Gelen izleyicilerimizin büyük çoğunluğunu öğrencilerimiz ve Bitlis’te görev yapan öğretmenlerimiz oluşturdu. Buna rağmen oyunu en güzel şekilde sergiledik. Umarız beğenildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:43:28
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 11:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?