1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Soğuktan donan bacağı kesildi

Mutki ilçesi Erler köyünde yaşayan 45 yaşındaki Bayram Gülgeç isimli vatandaşın sol bacağı, soğukta donması nedeniyle kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Erler köyünde yaşayan Bayram Güleç, akrabalarını ziyaret etmek amacıyla 5 kilometre uzakta bulunan Dağarcık köyüne yaya yola çıktı. Yolda yürürken düştüğü çamur birikintisinin içinden kalkamayan Gülgeç, tam 15 saat dondurucu soğukta yardım bekledi. Sabah saat 07.00 civarlarında kendisini arayan köylüler tarafından bulunan Gülgeç'in sol ayağı, his kaybı oluşması ve kangrene dönüşmesi sonucu diz altından kesildi.

Başka bir köye giderken düştüğü çamur içinden kalkamadığını anlatan Bayram Gülgeç "Akşam saat 16.00'dan sabaha kadar orda kaldım. Sonra köylüler beni kurtardı" dedi.

Görgü tanığı olan Bayram Gülgeç'in amcasının oğlu Turgut ise, "Bayram kayıptı ve biz gün boyu aradık, ama bulamadık. Sabah saat 07.00'de ise yolda hareketsiz bir vaziyette bulduk. Hemen Mutki Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Burada röntgenleri çekildi ve eve götürmemiz söylendi. Ardından ayağının üşüdüğünü söyledi. Biz de Bitlis Devlet Hastanesi'ne getirdik. Burada da ayağı donduğunu söylediler ve sol ayağını diz altında kesmek zorunda kaldılar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?